Ароматерапія в сауні

Корисні властивості ефірних олій відомі вже не перше століття. І, напевно, кожен знає, що спекотна атмосфера парилки підсилює їхній потенціал в кілька разів. Проте необдумане використання ефірних олій може спричинити досить невтішні наслідки. Їх застосування має відбуватися з дотриманням певних правил, в основі яких лежать властивості цих ароматних засобів.

Олії використовуються для розтирання, аплікації, обгортання. Вони входять до складу багатьох масажних кремів і ароматичних ванн. Якщо ви вирішили поєднати відвідування сауни із застосуванням ароматної ефірної олії, то постарайтеся попередньо вивчити всі її властивості та ознайомитися з правилами використання цього засобу в сауні і лазні.

В анотації до кожної ефірної олії міститься інформація щодо припустимого дозування. Ця рекомендація є обов'язковою, навіть якщо вам здається, що вказаної кількості занадто мало для повноцінного сеансу ароматерапії.

Перед застосуванням олії необхідно вивчити її побічні дії. В іншому випадку ви отримаєте зовсім не ті результати, яких бажали.

Навіть будучи повністю впевненими, що використання олії не принесе неприємних сюрпризів, краще підстрахуватися і вдома провести додатковий тест на чутливість. Це дозволить отримати в сауні задоволення, а не набряклість, висипання та інші «несподіванки».

Перші два сеанси ароматерапії не повинні тривати більше п'яти хвилин. Надалі час можна збільшувати, але поступово. Застосування ефірних олій вагітними жінками і дітьми має супроводжуватися особливою обережністю. Також після ароматерапії необхідно утриматися від спиртного і куріння щонайменше на 2-3 години.

Якщо ви сумніваєтеся, що зможете правильно використовувати ефірну олію, то підшукайте сауну або лазню, в якій працює досвідчений банщик. Він точно не дозволить помилитися у виборі відповідного засобу і зробить все, щоб відвідування сауни з ароматерапією запам'яталося тільки позитивними відчуттями.

Отримуйте справжнє задоволення від походу у сауни Києва з ароматерапією

Читайте також