Йдемо в баню з малюком в животику

Багато народів з давнього часу використовують тепло бань не тільки для бадьорості і гарного настрою, а й для лікування. У наш час особливою популярністю користуються російська баня, турецький хамам і фінська сауна. Сприятливий вплив в бані сухого і вологого тепла, пари, гарячої та холодної води допоможуть жінці, за правильного використання, залишатися стрункою і повною сил.

Існує поширена думка, що вагітній жінці не можна відвідувати бані. Це не так. Жінка у положенні не повинна ходити в баню, якщо вагітність має обтяжений анамнез, наприклад , тазове передлежання плода, тонус матки або ризик передчасних пологів. Або ж у жінки є проблеми зі здоров'ям, при яких відвідування бань заборонено. Їх досить багато. Це захворювання серця, захворювання легенів і захворювання судин. Не можна відвідувати бані, якщо є онкологічні захворювання, відкрита форма туберкульозу, тромбофлебіт, мастопатія, очна гіпотонія, епілепсії, а також будь-які вірусні інфекції в фазі загострення. При цьому варто пам'ятати, що хамам має легку дію, і єдиним протипоказанням для його відвідування є гостре захворювання шкіри.

Бані мають благотворну дію на жінку в положенні. При відвідуванні бані поліпшується кровопостачання всього тіла. Відповідно це є хорошою профілактикою від можливих розтяжок. В матку і інші органи надходить більше кисню, що є відмінною профілактикою гіпоксії плода.

Зниження кровотоку до головного мозку знімає емоційну активність, і у жінки пропадають неврологічні симптоми. Все це в комплексі знімає втому організму і має заспокійливу дію, знижує рівень стресу. Баня дуже позитивно впливає на організм майбутньої мами і малюка.

У бані людський організм схильний до рясного потовиділення, що очищає шкіру і виводить шлаки з організму. Для вагітної жінки даний процес є відмінною профілактикою появи набряків і гестозу.

Крім того, можна спробувати «перехопити» інфекційні захворювання (ГРЗ або грип) і допомогти організму вагітної жінки впоратися з ними, якщо відправитися в баню при перших же симптомах хвороби. Вплив тепла і контрастного охолодження поліпшить кровообіг і активізує організм в боротьбі з бактеріями. Також добре відправитися в баню в період відновлення після хвороби, щоб його прискорити.

Для отримання позитивного результату жінка повинна, по-перше, визначитися з видом бані, яка буде для неї найбільш комфортною. Варто пам'ятати, що найбільш спекотна і суха - це фінська сауна . У турецькому хамамі вологість повітря 100% і температура становить 45 градусів. Така баня як би наповнена клубами ароматного туману. Температура ж в російській бані підтримується на рівні 70 градусів, а вологість повітря в ній становить приблизно 80%.

Незалежно від вибору бані, жінка повинна дотримуватися правил її відвідування, наприклад, завжди накривати голову і прислухатися до відчуттів свого тіла і рухів малюка всередині себе. Тільки тоді баня дасть позитивний ефект для здоров'я як мами, так і її майбутньої дитини.

Читайте також