Правила про сауну, які зобов'язаний знати кожен

Що ж таке сауна? Переважно сауна - це не лише можливість зустрітися з близькими друзями, поговорити про життя або виконати, банально, гігієнічні процедури. Відвідування сауни можна прирівняти до своєрідного ритуалу. До того ж підійшовши до цього питання несерйозно и безвідповідально, сауна може бути вкрай небезпечна для людини, і замість оздоровчого ефекту можна навпаки завдати великої шкоди своєму організму. Особливо це стосується людей, які страждають на деякі захворюваннями (наприклад: міокардит, перикардит, ендокардит), пов’язаних з запальними процесами коронарних судин, всі форми гіпертонії, що супроводжуються нирковою та серцевою недостатністю, мають які-небудь порушення центральної нервової системи, шкірні інфекційні захворювання, алергію на різні запахи, - з такими показниками про процедури у сауні чи бані варто забути.

Коли вас турбують різного роду простудні захворювання, що супроводжуються підвищеною температурою, або може, загострилася якась хронічна хвороба, то важливо зачекати з походом до сауни, поки ваш стан покращиться.

Безумовно, важливим і незамінним у цьому питанні є думка вашого лікаря, якщо ви впевнені в його компетентності. Наприклад, деякі лікарі приписують стандартні підходи до лікування, не враховуючи індивідуальних особливостей організму, приписуючи при болях в області шлунку “не вживати спиртне”, навіть якщо людина і не вживає алкоголь.

Тому якщо ви впевнені, що жодна хвороба не зашкодить приємно провести час з друзями в сауні, то сміливо записуйтеся на наступний сеанс. Адже немає нічого кращого, ніж розслабитися у кінці робочого дня, тижня, або навіть місяці, у приємному оточені.

Читайте також