Фітобочка (кедрова бочка) успішно замінить будь-яку баню

Корисний вплив банних процедур на людський організм усім відомо. Сауна, російська, римська бані стали невід'ємною частиною очищувально-оздоровчого комплексу багатьох людей, що прагнуть вести здоровий спосіб життя. Поняття фітопаротерапії нерозривно пов'язане з міні-сауною. Її ще називають фітобочкою . Що ж собою являє це ноу-хау?

Принцип дії фітобочки , її переваги перед звичайною банею

Основу міні-сауни представляє кедрова бочка висотою до півтора метра і приблизно таким же діаметром для зручного перебування в ній людини, за винятком голови. Для виходу і входу у внутрішній простір бочки продумані невеликі дверцята в нижній і верхній половині стінки бочки. Дверцята щільно закриваються під час сеансу фітопаротерапії, а саме огортання і насичення тіла людини всередині фітобочкі трав'яною парою. Крім того, натуральний матеріал бочки - кедр, прогріваючись виділяє приємний пряний аромат.

Корисні фітонциди кедра і трав, що виділяються, захищають організм від вірусів і зміцнюють людський імунітет. У бочці тіло прогрівається під впливом пари, відкриваються пори, викликається рясне потовиділення. Це в свою чергу сприяє очищенню організму від шлаків і токсинів, канцерогенів і важких металів.

Перевага фітобочкі перед звичайною банею полягає в тому, що така процедура проходить легше, бо голова не знаходиться під впливом пари і високих температур. Така сауна не займає багато місця, часу, її можуть відвідувати люди будь-якого віку, а також з проблемами серцево-судинної системи.

Результати сеансів в фітобочці

Дія проникаючої теплої пари, насиченої трав'яними інгредієнтами, сприяє розширенню і очищенню пор шкіри, активізує циркуляцію крові. У поєднанні з пілінгом, в якому використовується звичайна масажна рукавичка або мочалка, легко видаляється верхній шар відмерлих клітин шкіри.

Крім гарного очищення організму від шкідливих токсинів і шлаків відбувається відновлення, а потім зміцнення серцево-судинної системи людського організму. При м'язовій перевтомі фітобочка відіграє реабілітаційну роль. Крім того, процедура міні-сауни служить відмінною профілактикою простудних захворювань, зміцнює імунну систему. І нарешті, таке важливе для багатьох людей зниження ваги, позбавлення від целюліту також можливі завдяки фітобочці.

Читайте також