Сам собі банщик або правила поводження з віником

Для того, щоб повною мірою насолодитися візитом до улюбленого закладу і випробувати на собі всі переваги процедур, необхідно навчитися паритися з віником самостійно.

Зручно вмостившись на полиці в горизонтальному положенні, злегка зігніть в колінах ноги і починайте погладжувати їх віником. Зупиніться в районі тазу. Помасажуйте кілька разів передню і задню поверхні. Піднімаючи віник від стегон з боків і живота, перейдіть в область грудей. По черзі піднімаючи вгору руки, поплескайте віником по кистях і плечах. Для того, щоб пропарити спину і таз, необхідно перевернутися з боку на бік. Шию можна парити у положенні сидячи.

Закінчивши з погладжуванням, можна приступати до поплескування, які відбуваються в тому ж порядку. На заключному етапі застосовується розтирання.

Ділянки тіла, які піддаються найбільшій напрузі і час від часу вас віддають неприємним болем, повинні бути пропарені з особливою ретельністю. Швидкість руху віника - обернено пропорційна температурі в парильні. Віник повинен практично зріднитися з тілом, стати з ним єдиним цілим. Якщо температура в сауні знизилася, то швидкість рухів можна збільшити, а знаряддя час від часу піднімати вгору.

Цілком ймовірно, що самостійний масаж віником не принесе настільки ж гострих відчуттів, як процедура із вправним банщиком, адже за способом виконання вони зовсім різні. Як би ви не старалися, але не зможете дотягнутися до певних ділянок тіла. Хоча в самомасажі є і свої переваги: можна контролювати силу дій і уникнути випадкових синців.

Однак чи вирішите ви виконати масаж самостійно, чи запросите професіонала, головне, щоб відвідування сауни приносило лише користь і позитивні емоції

Читайте також