Будуємо похідну сауну за 30 хвилин

Передчуття відпочинку на природі в дружній компанії може бути трохи зіпсоване тим фактом, що через нього доведеться відмовитися від улюбленої сауни. Цьому можна зарадити одним простим чином - спорудити баню-палатку прямо на лоні природи.

Для швидшого спорудження похідної бані необхідно заздалегідь приготувати і взяти з собою опори для каркасу, грубку, матеріал для тенту і ще деякі предмети. Сьогодні продається безліч готових конструкцій похідних бань, які в зібраному вигляді виглядають як звичайні намети. Вони збираються лише за півгодини, проте спогади після відвідування бані-палатки, виконаної своїми руками, триватимуть набагато довше.

Зрозуміло, що зводити її необхідно на місці привалу, який повинен розташовуватися недалеко від якого-небудь джерела води, адже без неї не вийде ані нормально помитися, ані попаритися. Ідеальним місцем для відпочинку може стати берег річки або озера, на якому можна буде з комфортом охолодитися після парної.

Грубку в похідній сауні можна скласти із зібраного каміння. При цьому потрібно пам'ятати, що знадобляться тільки великі однорідні валуни круглої форми, здатні довгий час зберігати тепло. Якщо таких каменів поблизу не знайшлося, можна використовувати і гальку. На кожне миття знадобиться близько одного відра каменів.

Як опори можна використовувати міцні палиці або молоді тонкі дерева. Опорні стійки повинні бути ретельно скріплені одна з одною, що вимагає від «будівельників» похідної бані певної кмітливості і вправності. Матеріал для покриття (шматок брезенту або поліетилену) необхідно приготувати заздалегідь, адже неподалік навряд чи знайдеться щось відповідне.

Похідна баня готова, а способи її експлуатації нічим не відрізняються від звичайної сауни.

Читайте також